Consultaties

Eerste sessie – Kennismaking

Of we nu bij elkaar zitten in de praktijk of contact hebben via Skype, de eerste sessie is bedoeld om jou te leren kennen. We brengen het gezin in kaart, we bekijken wat er speelt en op welke gebieden je graag verandering wil zien. Dit is een sessie die bedoeld is voor 1 of beide ouders zonder kinderen. Ik wil graag zorg dragen voor het kind in die zin dat we niet “over” hem of haar gaan praten terwijl hij of zij er bij zijn . Baby’s mogen dan weer wel mee komen zeker als ze nog regelmatig uit de borst drinken. In deze oriënterende sessie gaan we ook bekijken welke vorm van ondersteuning het best bij jullie past. 

Waarvoor kan in een vervolg sessie gebruiken? 

Informatie 

Je kan een sessie gebruiken om jezelf als ouder aan te sterken met informatie over de behoeften, en de ontwikkeling van jouw kind, alsook over wat jouw kind probeert te communiceren met zijn gedrag. Dit is een sessie waar ik enkel met de ouder(s) werk. Het is mijn bedoeling om jou met de tools naar huis te sturen die jou de capaciteit geven om zelf de therapeutische rol voor jouw kind in te vullen.

Co-Creatie 

Ik hecht veel waarde aan autonomie en authenticiteit. Zomaar gaan doen wat de boekjes voorschrijven is meestal geen optimaal lange termijn plan. Ouderschap is werken aan een relatie en puzzelen om ieders behoeften aan bod te laten komen. Even bewust aan de slag met een mindset van “mijn kind EN ik” in de plaats van “mijn kind OF ik” kan al heel veel mogelijkheden onthullen die de gezondheid van deze relatie ten goede komen. 

 

Transformatie 

Om de ouder (of mens) te kunnen zijn die we willen zijn is het vaak van belang dat we eerst dingen uit onze eigen kindertijd gaan verwerken. Wat toen pijn heeft gedaan, en toen niet helemaal verwerk is geweest, misschien omdat er niet voldoende emotionele ondersteuning was, zal blijven de kop opsteken telkens als er iets in de omgeving ons onderbewustzijn daar aan herinnert. Je kan een sessie, of een reeks sessies gebruiken om samen met mij die dingen te gaan verwerken. Ik heb een aantal zeer fijne processen die daar bij kunnen helpen. Al is het vaak al voldoende om er ruimte voor maken in een sessie. Want als er iemand is die onvoorwaardelijk bij je wil zijn, dan weet het lichaam vaak heel goed wat er te doen staat, en gebeurt dat ook spontaan. 

 

Spel

Spel is bijna de hele wereld van een kind. Dus als we connectie willen maken met hen, dan is spel daar de meest voor de hand liggende keuze voor. Ook als er iets pijnlijks is gebeurd voor jouw kindje en je wil graag kunnen helpen met het genezingsproces of meer inzicht krijgen in zijn of haar belevingswereld. Je kan een sessie gebruiken om samen met jouw kindje in symbolisch spel te duiken, zoals misschien een situatie op school, of een afspraak bij de tandarts, of je kan jouw eigen relatie met spel eens gaan aanpakken.